Ολοκληρώθηκε η κλήρωση εισδοχής σε προγράμματα σπουδών του ΑΠΚΥ

14:33 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια, ηλεκτρονική κλήρωση εισδοχής στα ελληνόφωνα προγράμματα σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, δίνοντας έτσι μερικό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων φοιτητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωί της Παρασκευής κληρώθηκε στα γραφεία του ΑΠΚΥ, με ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό πρόγραμμα, ένας τυχαίος αριθμός σε κάθε επιτυχώς υποβεβλημένη

αίτηση για κάθε ένα από τα προγράμματα σπουδών στην ελληνική γλώσσα.

Η κλήρωση έγινε στην παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητή Κώστα Χρίστου, μελών του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και πολλών ενδιαφερόμενων.

Όπως αναφέρεται, μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης, τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου (www.ouc.ac.cy), ώστε κάθε υποψήφιος να πληροφορηθεί για τη σειρά κατάταξης που έχει λάβει από την όλη διαδικασία.

Προστίθεται ότι σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης που προκύπτει από την κλήρωση, θα διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για επιβεβαίωση ότι κάθε υποψήφιος κατέχει τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για φοίτηση στο πρόγραμμα, στο οποίο έχει υποβάλει αίτηση.

Στη συνέχεια, αναφέρεται, θα του προσφερθεί η δυνατότητα αποδοχής ή απόρριψης της θέσης εισδοχής. Η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαΐου, οπότε και οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους.

Η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας ότι το ΑΠΚΥ προσφέρει επιπλέον για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα, για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα