Ολοκληρώνεται ο κατάλογος των κρατικών αξιωματούχων που θα συνεισφέρουν στο σύστημα συντάξεων

18:14 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνεται ο κατάλογος των κρατικών αξιωματούχων που θα καταβάλλουν πλέον συνεισφορά ύψους 6.8% επί των συντάξιμων απολαβών για τη βιωσιμότητα του συστήματος συνταξιοδότησης και συνεισφορά ύψους 2% επί των συντάξιμων απολαβών στο ταμείο χηρών.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της οποίας ο Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κατάλογος των κρατικών αξιωματούχων που θα καταβάλλουν

τις εισφορές αυτές ολοκληρώνεται, για να συμπεριλάβει πλέον όλους, «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο κρατικό αξιωματούχο».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών έκανε λόγο για «πάρα πολύ καλή κίνηση» με την οποία θα συμφωνήσει η πλειοψηφία της Βουλής, όπως εκτίμησε.

«Με τη γενική διατύπωση που μπαίνει στο νόμο, ότι όλοι κρατικοί αξιωματούχοι που εισπράττουν οποιοδήποτε όφελος υπό μορφή συντάξεως θα πρέπει να καταβάλλουν τη συγκεκριμένη συνεισφορά αυτή η διάταξη θα καλύψει όλους τους συνταξιούχους» είπε.

«Αυτή τη στιγμή η Νομική Υπηρεσία μας διαβεβαιώνει ότι με τις νέες τροποποιήσεις θα πληρώνουν όλες τις συνεισφορές όλοι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα