Ολάντ: Η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη να αναλάβει δράση κατά της Συρίας

20:13 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να αναλάβει πλήρη δράση κατά της Συρίας όταν θα της παρουσιασθούν οι “αποδείξεις” για μία “σφαγή με χημικά όπλα”.

“Όταν συμβαίνει μία σφαγή με χημικά όπλα, όταν ο κόσμος πληροφορείται γι` αυτό, όταν παρέχεται η απόδειξη και γίνεται γνωστοί ποιοι είναι υπεύθυνοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει μία απάντηση”, δήλωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης με τον Γερμανό ομόλογό του

Γιόαχιμ Γκάουκ, που επισκέπτεται το Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως συμμερίζεται με τον Γκάουκ “την ίδια ελπίδα πως ενδέχεται να επιτευχθεί πολιτική λύση στη Συρία”.

Με τη Γερμανία, “συμμεριζόμαστε, τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο κι ο Γερμανός πρόεδρος, την ίδια αγανάκτηση, την ίδια καταδίκη”, πρόσθεσε.

Εν συνεχεία ο Ολάντ κάλεσε την Ευρώπη να ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στη Συρία: “Είναι η Ευρώπη εκείνη που θα πρέπει επίσης να ενωθεί πάνω σε αυτό το θέμα. Θα το κάνει, ο καθείς με τη δική του ευθύνη”, πρόσθεσε ο ίδιος, την στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται απομονωμένη στη Γηραιά Ήπειρο για τη βούλησή της να επέμβει στρατιωτικά κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Γάλλος ηγέτης επεσήμανε πως εάν το αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει εναντίον της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας, η χώρα του δεν πρόκειται να βαδίσει μόνη της κατά του Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα