Οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κυβέρνησης

13:03 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η 1η Μαΐου 2012, Μέρα των Εργαζομένων, βρήκε τους εργαζόμενους στην Κύπρο σε πολύ άσχημη κατάσταση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να κατηγορεί τον απελθόντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη για αμετροέπεια, δηλώνει ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Γιώργος Περδίκης.

”Παράλληλα του καταλογίζει όλες τις ευθύνες για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. Άποψη μας είναι ότι γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως η παρούσα Κυβέρνηση. Με τις λανθασμένες αποφάσεις της και τους άστοχους χειρισμούς της οδήγησε τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα με χιλιάδες άνεργους, με μείωση του κοινωνικού κράτους και κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, προσθέτει.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Περδίκης είπε ότι προσωπικά διαφώνησε δημόσια και ακόμα και σήμερα διαφωνεί με ορισμένες απόψεις του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και κυρίως στο ζήτημα της αναζήτησης των ευθυνών του τραπεζικού κατεστημένου.

”Είναι ενδιαφέρον ότι σε αυτό το σημείο η Κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Ορφανίδη και δεν θέλει να αναδειχθούν οι ευθύνες που έχουν οι ”δικοί της άνθρωποι” που αποτελούν μέρος του τραπεζικού κατεστημένου. Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίξει τις ευθύνες που τη βαραίνουν. Ομως αυτός που ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες σε άλλους”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα