Οικολόγοι: Ομολογία αποτυχίας το διάγγελμα του Προέδρου

12:32 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

”Ομολογία αποτυχίας” αποτελεί, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια με το οποίο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση του Κινήματος αναφέρει ότι η πολιτική στοχοθέτηση για «ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» βρίσκεται μακράν της σημερινής πραγματικότητας.

”Η τουρκική αδιαλλαξία ήταν πάντα ο κύριος λόγος μη επίλυσης του Κυπριακού, αλλά ήταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας που υποσχέθηκε ότι θα την αντιμετώπιζε με «επίθεση ευελιξίας». Από την ευελιξία του κ. Χριστόφια μας

έμειναν μια δέσμη ακόμα πιο οδυνηρών υποχωρήσεων (π.χ. εκ περιτροπής προεδρία, προτάσεις για περιουσιακό, δικαιώματα Τούρκων υπηκόων και εποίκων κ.α.)”, συνεχίζουν οι Οικολόγοι.

Όσον αφορά την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση της Κύπρου, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι ”η άστοχη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η αλλοπρόσαλλη πολιτική και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης έχουν μειώσει το βιοτικό επίπεδο των Κυπρίων και οδήγησαν χιλιάδες Κυπρίους στην ανεργία και στην ανέχεια”.

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας οφείλουν να αξιοποιήσουν την παραδοχή αποτυχίας του κυβερνώντος κόμματος ως αφετηρία μιας πορείας προς την κοινωνία και το λαό.

”Δεν μπορεί να οικοδομηθεί η προοπτική του αύριο, με τα μπάζα του παρελθόντος. Η οποιαδήποτε επαφή με το ΑΚΕΛ πρέπει να γίνει από τη θέση ισχύος που μας παρέχει η ιστορία και η ενότητα των δυνάμεων μας”, αναφέρουν οι Οικολόγοι, θεωρώντας ότι οι ξεχωριστές συναντήσεις με το ΑΚΕΛ ναρκοθετούν την προοπτική επιτυχίας και αποδυναμώνουν την προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου και της Οικολογίας.

Το Κίνημα προτείνει να συγκληθεί συνέδριο του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου για την επιλογή υποψηφίων και για νομιμοποίηση των βάσιμων αρχών του κυβερνητικού προγράμματος.

Για να εξηγήσει την εισήγηση του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προγραμματίζει συναντήσεις με αντιπροσωπείες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα