Οικολόγοι: Να αποκαλυφθούν οι Κύπριοι φοροδιαφυγάδες της Ελβετίας

12:53 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης ότι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελβετία για να μπορέσει να φορολογήσει τις αδήλωτες καταθέσεις Κυπρίων στις ελβετικές τράπεζες.

Όμως το θέμα ηγέρθη επιτακτικά από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα χωρίς να δοθεί μία ικανοποιητική απάντηση. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αόριστες. Σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση κατάθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης για να

αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταθέσει τις πολιτικές της θέσεις και τις αναγκαίες πληροφορίες.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τάσσεται αναφανδόν κάθετα ενάντια στην φοροδιαφυγή σε όλες τις μορφές της. Για το λόγο αυτό ζητούμε την επίτευξη συμφωνίας – με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων Κυπρίων (ή όσων δηλώνουν Κύπριοι) στις ελβετικές τράπεζες.

Ερωτούμε εάν κατέχει η κυβέρνηση την κυπριακή λίστα των φοροδιαφυγάδων – την γνωστή λίστα Λαγκάρντ – όπως άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ερωτούμε επίσης γιατί άργησε να ασχοληθεί η Κυπριακή Κυβέρνηση με το σημαντικό θέμα των αδήλωτων καταθέσεων Κυπρίων στις ελβετικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα