Οικολόγοι: Καταγγέλλουν τις παράνομες γεωτρήσεις στα κατεχόμενα

11:02 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έναρξη παράνομων γεωτρήσεων από την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος των Οικολόγων, πρόκειται για μια ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που υπενθυμίζει ότι στην Κύπρο υπάρχει στρατιωτική κατοχή χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από χώρα που αιτείται ένταξης.

Οι Οικολόγοι

καλούν, επίσης, την Κυβέρνηση να θέσει υπόψη των Ευρωπαίων εταίρων μας τις νέες παράνομες ενέργειες των Τούρκων στην Κύπρο και να παγώσει εξ ολοκλήρου κάθε περαιτέρω ενταξιακή διαδικασία.

«Είναι αδιανόητο να συνεχίζει η οποιαδήποτε συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας (π.χ. «θετική ατζέντα») και ιδιαίτερα του κεφαλαίου της Ενέργειας. Η κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία της «θετικής ατζέντας» το κεφάλαιο της Ενέργειας, ως μέτρο αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή Αμμοχώστου», δηλώνουν οι Οικολόγοι.

Τέλος, διαμηνύουν ότι θα προβούν σε διαβήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο ανεξάρτητα από τις ενέργειες της Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα