Οικολόγοι: Χαιρετίζουν την έγκριση του προϋπολογισμού του ταμείου ΑΠΕ

10:52 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την έγκριση του προϋπολογισμού του ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που εγκρίθηκε τελικά την περασμένη Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως ο προϋπολογισμός του ταμείου για το 2012 είναι αυξημένος κατά 6 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της αυξημένης για το 2012 εισφοράς των καταναλωτών (από 0.44σ/kwh σε 0.50σ/kwh).

Οπως

προσθέτει ”μετά από επίμονες προσπάθειες των Οικολόγων για πρώτη φορά φέτος διασφαλίζεται ότι το 16% των χορηγιών θα διατίθεται στα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα (συνολικά 3.3 εκατομμύρια)”.

Επίσης, αναφέρει πως μετά από χρόνια προσπαθειών για πρώτη φορά φέτος (και λόγω ενεργειακής κρίσης από την έκρηξη στο Μαρί) υιοθετήθηκε η πάγια πρόταση των Οικολόγων για μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα πέραν των 150 kw ισχύς (υπάρχει πρόνοια για ένα εκατομμύριο για έναρξη διαδικασιών δημοπράτησης αδειών).

”Το συνολικό ποσό χορηγιών που θα διατεθεί φέτος για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και είναι κατάλληλα για την κατοικία κάθε πολίτη είναι περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό 37%”, σημειώνουν οι Οικολόγοι.

Προσθέτει ακόμα πως ”έτσι επιτεύχθηκε η πολιτική δέσμευση των Οικολόγων ότι στον προϋπολογισμό του ταμείου του 2012, οι οικιακοί καταναλωτές θα δικαιούνται να πάρουν πίσω από χορηγίες ολόκληρο το ποσό που εισέφεραν μέσω του ειδικού τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (περίπου το 1/3 του ποσού καταβάλλεται από τους οικιακούς καταναλωτές, το υπόλοιπο από τη βιομηχανία, το εμπόριο και τη δημόσια υπηρεσία)”.

Keywords
Τυχαία Θέματα