Οι τουρκικές επιδιώξεις δυναμιτίζουν το κλίμα ενός διαλόγου, λέει ο ΥΠΑΜ

19:24 31/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η στάση της Άγκυρας και οι προκλητικές τουρκικές επιδιώξεις, δυναμιτίζουν το κλίμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος δεν πρέπει να λαμβάνει την μορφή τυπικής υποχρέωσης, αλλά ουσιαστικής βούλησης για υπερπήδηση των διαχρονικών εμποδίων, που κρατούν για σαράντα τόσα χρόνια, την πατρίδα μας μοιρασμένη, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να εισέλθει στη διαδικασία ενός διαλόγου, ο οποίος θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Σε χαιρετισμό του, στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Η προσφορά

των Κυπρίων στους Αγώνες του Έθνους, από την επανάσταση το ΄21 στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», ο κ. Φωτίου είπε πως «παραμένουμε σταθερά αφοσιωμένοι στις θέσεις μας για μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος», για να προσθέσει πως «διεκδικούμε πλήρως όλα τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, τις αρχές και αξίες του ΟΗΕ και της ΕΕ».

Όπως πρόσθεσε «η έντονη και παρατεταμένη οικονομική κρίση, με τα άμεσα και έμμεσα αρνητικά συνεπακόλουθά της, απειλεί να διαβρώσει τις αρχές και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν αλώβητα για χιλιετίες, οι πρόγονοί μας» και σημειώνει πως πρώτιστο μέλημά της κυβέρνησης καθίσταται η προστασία των πατροπαράδοτων αξιών, οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής μας υπόστασης.
Εξέφρασε την πεποίθηση πως «με αξιοπρέπεια και αφοσίωση στον ιερό σκοπό μας, μπορούμε, και να είστε σίγουροι ότι θα αντεπεξέλθουμε επιτυχώς των όποιων δυσκολιών».

«Προωθούμε και ενισχύουμε τη συνεργασία, για επίτευξη των υψηλών κοινών μας στόχων, με υπευθυνότητα και ανάπτυξη ορθολογικής στρατηγικής. Σε πλαίσιο σύμπνοιας και συλλογικότητας, ξεφεύγοντας από παρελθοντικά σύνδρομα εθνικής διχόνοιας, μπορούμε να αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της ένδοξης ελληνικής ιστορίας, προχωρώντας σε δημιουργία συνθηκών ευημερίας για τους λαούς των δύο χωρών», είπε τέλος ο Υπουργός Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα