Οι συνομιλίες για συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων στην Ελλάδα θα συνεχιστούν

22:21 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, μετά από μια μακρά συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους την Τετάρτη, δήλωσαν ότι οι συνομιλίες για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων θα συνεχιστούν την Πέμπτη.

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, το οποίο αντιπροσωπεύει ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, δεν σχολίασε κατά πόσον υπήρξε κάποια πρόοδος κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου των συνομιλιών.

Η Ελλάδα έχει σήμερα ξεκινήσει ένα νέο

γύρο συνομιλιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων με τους πιστωτές της, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται υπό πίεση για να εξομαλύνουν τις διαφορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μιαν ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Charles Dallara αποχώρησε από τη δίωρη συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανέφερε τίποτε σε σχέση με την πρόοδο των συνομιλιών, λέγοντας στο κοινοβούλιο μετά τη συνάντηση: ”Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου επανάρχισαν και θα συνεχιστούν αύριο».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, εξέφρασαν νωρίτερα την ελπίδα ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα