Οι ωρομίσθιοι κυβερνητικοί υπάλληλοι καταδικάζουν τα οικονομικά μέτρα

16:05 15/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικo-στρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών – ΣΕΚ καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, τη «μονομερή απόφαση της Κυβέρνησης και των κομμάτων να ψηφίσουν μέτρα που επηρεάζουν σημαντικά τα συμφέροντα των εργαζομένων», χωρίς διάλογο με τα συνδικάτα.

Οπως αναφέρεται, η απόφαση της Κυβέρνησης να παγοποιήσει για ακόμη δύο χρόνια το μισθολόγιο των ωρομισθίων θα στείλει πολλούς από αυτούς στα επίπεδα φτώχιας και εξαθλίωσης.

Η

Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ συνήλθε σήμερα σε ειδική συνεδρία για να συζητήσει τις εξελίξεις οικονομία και τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, τα μέτρα πλήττουν καίρια τους πλέον χαμηλόμισθους εργαζομένους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που είναι το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό.

Οπως αναφέρεται, χιλιάδες ωρομίσθιοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αμείβονται με μισθούς που κυμαίνονται από 800 μέχρι 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ εκατοντάδες αμείβονται με ποσά από 500 έως 700 ευρώ το μήνα, στην βάση μερικής απασχόλησης.

Προστίθεται ότι ένα ποσοστό 20% των ωρομισθίων εργάζεται σε εποχική εξάμηνη βάση, και συμπληρώνεται ότι το ωρομίσθιο προσωπικό δεν είναι συντάξιμο προσωπικό.

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρει ότι απαιτεί από την Κυβέρνηση να συμπεριφερθεί κοινωνικά δίκαια προς τις αδύνατες οικονομικά ομάδες των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

Εάν η Πολιτεία δεν εφαρμόσει αρχές κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε η Ομοσπονδία δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικών μέτρων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα