Οι Οικολόγοι προωθούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

11:07 27/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννα Παναγιώτου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της οργάνωσης «Πυξίδα» για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΕλλάδαςΚύπρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Παναγιώτου δήλωσε ότι η θαλάσσια σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας είναι επιβεβλημένη,

πρωτίστως για λόγους εθνικούς και λόγους ασφάλειας. Για να μη βρίσκεται η Κύπρος αποκλεισμένη σε περίπτωση που η αεροπορική σύνδεση για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή.

Είναι επίσης αναγκαία και για την παροχή εναλλακτικών μέσων για μεταφορά από και προς την Ελλάδα επιβατών, οι οποίοι αδυνατούν να ταξιδεύσουν αεροπορικώς ή προτιμούν τη θαλάσσια σύνδεση.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη ενδιαφέροντος του ιδιωτικού τομέα για επένδυση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας, με το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμη και επικερδής δραστηριότητα καθώς και την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να εντάξει τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ως επιλέξιμη δραστηριότητα για κοινοτική χρηματοδότηση, καλούμε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του ώστε να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αναθεωρήσει τις υφιστάμενες πολιτικές της, για να εντάξει τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ως επιλέξιμη δραστηριότητα για κοινοτική χρηματοδότηση στα πλαίσια των προγραμμάτων της για ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα