Οι Οικολόγοι κατέθεσαν γραπτώς στο Εθνικό τις θέσεις τους

16:07 18/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων κατέθεσε γραπτώς στο Εθνικό Συμβούλιο τις απόψεις του για το Κυπριακό τόσο για διαδικαστικά θέματα όσο και για θέματα ουσίας, δήλωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του Σώματος ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

«Ήταν μια περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση. Εμείς καταθέσαμε γραπτώς τις απόψεις μας και για τα διαδικαστικά θέματα και για τα θέματα ουσίας», είπε ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε πως «ζητήσαμε να γίνει απόρριψη του εγγράφου Ντάουνερ για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας ως ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια σειρά από ζητήματα, όπως για

παράδειγμα το ξεπάγωμα ενός κεφαλαίου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, τα θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, τα θέματα που αφορούν την πρόταση για την Αμμόχωστο, που δυστυχώς κάποιοι τη συνδέουν με το αεροδρόμιο της Τύμπου και ήταν θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση».

Ερωτηθείς εάν συζήτησαν για το θέμα του διαπραγματευτή, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 2 Ιουλίου και στη συνέχεια διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Κληθείς να πει αν ο Πρόεδρος ανέπτυξε τις προτάσεις του αναφορικά με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίκης απάντησε: «Πολύ γενικά».

Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια επαναδιατύπωση σχεδόν αυτολεξεί στις περισσότερες περιπτώσεις του κυβερνητικού προγράμματος.

«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις που αξίζει να συζητηθούν», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα