Οι κρίσιμες στιγμές που έρχονται απαιτούν να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου, λέει ο ΥΠΑΜ

12:12 11/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, δεν χωρούν μοιρολατρία και απαισιοδοξία, ούτε μοιρολόγια, παρά μόνο αποτελεσματική δουλειά, μέσα από συλλογική προσπάθεια, δήλωσε ο ΥΠΑΜ Φώτης Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι στιγμή, που πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας και να τοποθετήσουμε το συμφέρον του τόπου υπεράνω πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, φόβου και προκατάληψης.

Σε επιμνημόσυνο λόγο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού, Αντώνη Καφέτζιη και Βάσου Αγαθαγγέλου που τελέστηκε στο Παραλίμνι, ο ΥΠΑΜ είπε

ότι είναι στιγμή που πρέπει να σταθούμε στις διαχρονικές θέσεις αρχής μας, ότι στο βωμό της όποιας λύσης, δε θα ξεπουλήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα παραγράψουμε τα όσα ο λαός μας κέρδισε με θυσίες και αίμα.

«Ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με τολμηρές και σωστές αποφάσεις, μέσα από συλλογικότητα, ενότητα και σκληρή δουλειά. Γιατί, χρειάζονται ατλάντιοι ώμοι, τόσο ισχυροί, που κανένας από μόνος του, δε διαθέτει για ν’ ανασηκώσει το βάρος διαχείρισης των σοβαρών προβλημάτων που η Κύπρος καλείται να αντιμετωπίσει», σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι οι επερχόμενες συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, θα μας βρουν στις επάλξεις του εθνικού μας χρέους για να πάρουμε αν χρειαστεί, κρίσιμες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση και στην απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα, να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας και να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά του που καταπατούνται για δεκαετίες.

«Γι’ αυτό είναι ώρα ευθύνης και σύμπνοιας, τόσο σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, όσο και μεταξύ του λαού μας, ο οποίος δεν αντέχει άλλη διχόνοια. Οι στιγμές που περνά ο κυπριακός ελληνισμός, είναι τόσο δύσκολες, που πρέπει να ξεπερνούν τον όποιο λαϊκισμό, την όποια ανεύθυνη στάση και συμπεριφορά», είπε ο ΥΠΑΜ.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι για να άρουμε ακριβώς τις όποιες επιφυλάξεις και να ωθήσουμε αποφασιστικά τη διαδικασία των συνομιλιών, «απαιτήσαμε την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, χωρίς όρους που να παραπέμπουν σε αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής, χωρίς απόδοση οποιασδήποτε οντότητας στο μόρφωμα της ντροπής, στο δούρειο ίππο της επεκτατικής τουρκικής ασυδοσίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι παρά τις όποιες θετικές κινήσεις μας, η άλλη πλευρά, συνεχίζει δυστυχώς να επιδεικνύει προκλητική στάση, προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση και να εισαγάγει νέα θέματα στο τραπέζι των συνομιλιών.

Επέκρινε την ‘Αγκυρα ότι προσπαθεί να διασυνδέσει το φυσικό μας πλούτο με την συνολική επίλυση του Κυπριακού, να αποτρέψει την όποια προσπάθεια ενάσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, με τις προσφιλείς πλέον μεθόδους των απειλών και της τρομοκρατίας και θέτοντας ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Φωτίου, η Αγκυρα απειλεί με τουρκοποίηση του νησιού σε περίπτωση αποτυχίας της διαδικασίας επίλυσης, αντί να προωθεί μέτρα υπερπήδησης των όποιων εμποδίων και διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία, δεν είναι το γνώριμο ψευδές σύνθημα της δήθεν «προστασίας των Τουρκοκυπρίων», αλλά η ενεργειακή της εξασφάλιση που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει τους ηγεμονικούς στρατηγικούς της στόχους στην περιοχή.

«Μπροστά στην προκλητικότητα της Τουρκίας, απαντούμε ότι, καμία απειλή, καμία κίνηση εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, δε θα αποδειχτεί τόσο ισχυρή, ώστε να κάμψει τις αντιστάσεις μας, δεν θα απεμπολήσουμε οποιαδήποτε δικαιώματα του λαού μας που κερδήθηκαν και επισφραγίστηκαν με το αίμα των ηρώων μας, σε διαχρονικά θυσιαστήρια, σημείωσε ο κ. Φωτίου.

Είπε τέλος ότι στη μνήμη των ηρώων του Παραλιμνίου, αλλά και στους υπερήφανους συγγενείς και τους δικούς τους ανθρώπους υποσχόμαστε συνέχιση του αγώνα τους για τελική δικαίωση, μέσα από κοινή συστράτευση και ενότητα. «Για να γαληνέψουν οι κουρασμένες ψυχές τους που ακόμα αγωνιούν και προφυλάσσουν από το πάνθεο της αθανασίας, την εθνική μας πορεία από επικίνδυνες ατραπούς», είπε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα