Οι δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες δήλωσε στους αιγοπροβατοτρόφους ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

19:43 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Οργάνωση Αιγοπροβατοτρόφων απέσπασε την Πέμπτη δέσμευση από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού ότι «θα προσπαθήσει για να εξασφαλιστούν μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού για σκοπούς κτηνοτροφίας καθώς επίσης και για τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς αλλά και άλλων κρατικών ιδρυμάτων».

Ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος συναντήθηκε

με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης των Αιγοπροβατοτρόφων.

Αναφορικά με το θέμα της χορηγίας και των αντιδράσεων από τους αιγοπροβατοτρόφους, για την παραχώρηση μόνο του 50% των κεφαλικών επιδοτήσεων, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες του κράτους είναι πολύ περιορισμένες και ούτε ο ίδιος ούτε το ΑΚΕΛ θα μπορούσαν να είναι ανειλικρινείς, υποσχόμενοι πράγματα τα οποία δεν θα είναι δυνατό να υλοποιηθούν».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού «εξέφρασε την υποστήριξη του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Γεωργίας για την προώθηση αυτών των ζητημάτων».

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες για μείωση των τιμών των ζωοτροφών, ο κ. Κυπριανού «αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο αρμόδιος Υπουργός προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες από ότι φαίνεται αποφέρουν καρπούς».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «συμφώνησε επίσης με την αντιπροσωπεία των αιγοπροβατοτρόφων για την ανάγκη διεξαγωγής μιας ευρύτερης συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα