ΟΕΛΜΕΚ : Απόσυρση της επιστολής Στυλιανού προς την ΠΟΕΔ

14:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΟΕΛΜΕΚ την επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ολυμπίας Στυλιανού προς την ΠΟΕΔ, αναφορικά με τις αποφάσεις της οργάνωσης για αποχή των εκπαιδευτικών από ορισμένα καθήκοντα.

Η Οργάνωση ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση στο ζήτημα και να αποσυρθεί η επιστολή.

Σε ανακοίνωση Τύπου της ΟΕΛΜΕΚ,

αναφέρεται ότι η Οργάνωση, αφού μελέτησε την επιστολή, ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2011, θεωρεί ότι τόσο το ύφος της επιστολής, όσο και ο εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο η Γενική Διευθύντρια απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτα.

«Θεωρούμε απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να απειλεί εκπαιδευτικούς με πειθαρχικές διώξεις, γιατί έχουν ασκήσει το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της απεργίας ή άλλων απεργιακών μέτρων, όπως η αποχή από εξωδιδακτικές, εξωσχολικές δραστηριότητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Οργάνωση καλεί τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση επί του ζητήματος, με σκοπό, όπως αναφέρει, να αποσυρθεί η συγκεκριμένη επιστολή και καταλήγει, λέγοντας ότι πρόθεση της ΟΕΛΜΕΚ είναι να μελετήσει το πιο πάνω θέμα με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα