Όχι σε ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών, επανέλαβε ο Αναστασιάδης

11:28 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Ουδέποτε έχουμε υιοθετήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών» ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι χρειάζεται σοβαρότητα και αξιόπιστη αντιπρόταση για το θέμα.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), που εκπροσωπεί τις ανεξάρτητες συντεχνίες των ημικρατικών οργανισμών και

άκουσε τις ανησυχίες των μελών της σχετικά με τα όσα καταγράφονται στο μνημόνιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θέλει να κάνει για μια ακόμη φορά έντονη παρέμβαση, ξεκαθαρίζοντας την θέση του για το θέμα.

Πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε υπαλλακτικούς τρόπους, να δούμε πως αντιμετωπίζεται αυτή η συμβατική δέσμευση της Κυβέρνησης» ότι συζητείται το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του χρέους.

Μίλησε για την ανάγκη αξιόπιστης αντιπρότασης και είπε ότι η προσοχή θα επικεντρωθεί σε αυτό, προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες ή αποφάσεις οι οποίες θα προκαλέσουν αναταραχή στο εσωτερικό και στην κοινωνική συνοχή.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να σταματήσουν κάποιοι που έχουν δεσμευτεί για τις ιδιωτικοποιήσεις να προπαγανδίζουν και να αποδίδουν αλλού τις δίκες τους αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Στις δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος ΠΟΑΣ Δημήτρης Πάτσαλος είπε ότι η συντεχνία έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Αναστασιάδη ότι θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί, ώστε να μην αλλάξει το καθεστώς της νομικής υπόστασης των ημικρατικών.

Οι ημικρατικοί οργανισμοί έχουν λόγο και ρόλο να διαδραματίσουν στην κυπριακή οικονομία, είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην δυνατότητά τους να συμβάλλουν με αναπτυξιακά έργα στην οικονομία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα