Ο ΥΠΑΜ απένειμε Ηθικές Αμοιβές σε Εθελοντές Εθνοφύλακες

20:27 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας, αποτελείτε, παράδειγμα και παραίνεση προς τη μειοψηφία των νέων μας, οι οποίοι επηρεάζονται από φωνές ευδαιμονίας και οδηγούνται σε εύκολες διεξόδους, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σε Τελετή Απονομής Ηθικών Αμοιβών στους Εθελοντές Εθνοφύλακες στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα.

«Είστε ο πυρήνας που αντιστέκεται στο ανησυχητικό φαινόμενο της φυγοστρατίας και μπροστά στο ψεύτικο και το εφήμερο, προβάλλετε το αληθινό, το συνεχές και ανιδιοτελές του υπηρεσιακού χρέους. Τη συνέπεια και την υπευθυνότητα

που σας διακατέχει ως σύνολο και ως άτομα ξεχωριστά. Την υπέρμετρη αγάπη και αφοσίωση προς την πατρίδα, που το έχει πραγματικά ανάγκη», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι η παραμονή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στο νησί, αποτελεί συνεχή απειλή κατά της ασφάλειας, αλλά και μόνιμη παραβίαση κάθε αρχής δικαίου. Πρόσθεσε ότι τούτος είναι και ο κύριος λόγος που επιβάλλει την αναγκαιότητα συνεχούς επαγρύπνησης, μέριμνας για ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, ώστε η Εθνική Φρουρά, να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας.

«Να συνεχίζει να αποτελεί αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη και να ενισχύει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ενός προβλήματος εισβολής και κατοχής, που για 39 ολόκληρα χρόνια, κρατά την πατρίδα μας όμηρο της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και απαγορεύει την επανένωση της πατρίδας μας», είπε.

Αυτόν ακριβώς το σκοπό, συνέχισε, εξυπηρετεί και ο θεσμός της Εθνοφυλακής, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της ΕΦ.

«Εξαιτίας της δικής σας θέλησης και αφοσίωσης, πέτυχε τους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί και αφορούσαν στην οργάνωση και υπεράσπιση των κατοικημένων περιοχών μας, κατά μήκος της Προκεχωρημένης Αμυντικής Γραμμής. Ως εκ τούτου, η παραμονή και η προσφορά σας στις τάξεις της Ε.Φ, αποτελεί πρότυπο πατριωτικής στάσης, που δείχνει το δρόμο της φιλοπατρίας και της αυτοθυσίας στις επερχόμενες γενιές των Εθνοφρουρών μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα