Ο σίδηρος αποτρέπει προβλήματα συμπεριφοράς σε νεογνά χαμηλού βάρους

19:03 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμπληρώματα σιδήρου μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης του εγκεφάλου και στην αποτροπή προβλημάτων συμπεριφοράς σε νεογνά που γεννήθηκαν λίγο κάτω από το φυσιολογικό βάρος, υποδεικνύει νέα έρευνα από τη Σουηδία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι νεογνά με χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση είναι περισσότερο πιθανό να έχουν έλλειψη σιδήρου. Χρειάζονται περισσότερη από τη θρεπτική ουσία, για να προλάβουν την ανάπτυξη και δεν έχουν αποθηκεύσει όσο άλλα νεογνά αν ήδη έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Για το λόγο αυτό,

πολύ πρόωρα και πολύ μικρά νεογνά συχνά λαμβάνουν σίδηρο, αλλά λιγότερες έρευνες έχουν εστιάσει σε νεογνά που γεννήθηκαν λίγο κάτω από το φυσιολογικό βάρος για να διαπιστωθεί αν επίσης αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

Ο ερευνητής Dr. Magnus Domellof, από το Umea University, πιστεύει ότι αυτό ενισχύει περαιτέρω την ένδειξη ότι είναι καλή ιδέα να χορηγούνται συμπληρώματα σιδήρου στα οριακά χαμηλού βάρους νεογνά.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Dr. Staffan Berglund, παρακολούθησε 285 νεογνά που γεννήθηκαν μεταξύ 2 και 2,5 κιλών.

Όταν έφθασαν τις 6 εβδομάδες τα νεογνά, οι ερευνητές τα τοποθέτησαν σε…


Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα