Ο Σ. Φυττής σε Ημερίδα και Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο στο Λονδίνο

11:00 23/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής, Σοφοκλής Φυττής, αναχωρεί αύριο Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013, για να συμμετάσχει σε Ημερίδα και Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο, τα οποία διοργανώνονται στο Λονδίνο, από τον Κλάδο Ηνωμένου Βασιλείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), μεταξύ 25 και 29 Νοεμβρίου 2013. Η Ημερίδα αφορά στην Ισότητα και στη Χειραφέτηση των Γυναικών, ενώ το Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο στην Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015.

Σύμφωνα με επίσημη τα κύρια

θέματα που θα απασχολήσουν την Ημερίδα είναι η Αναπτυξιακή Ατζέντα σε σχέση με την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η ισότητα και η χειραφέτηση των νεαρών γυναικών και ο ρόλος των οργανωμένων συνόλων για θέματα γυναικών στην προώθηση της ενεργής συμμετοχής των γυναικών και της παρακολούθησης της προόδου σε σχέση με τους αναπτυξιακούς στόχους.

Το Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση των μέχρι στιγμής εμπειριών από τους Στόχους της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, στο σχεδιασμό για την Ατζέντα μετά το 2015 σε συνάρτηση με την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την υλοποίησή της, καθώς και στην αποτελεσματικότητα των θεσμών και στη χρηστή διοίκηση σε σχέση με το αναπτυξιακό πλαίσιο. Περαιτέρω, θα εξεταστούν οι σχετικοί κοινοβουλευτικοί μηχανισμοί, θέματα διαφάνειας και πληροφοριών, όπως και ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα στο γενικότερο πλαίσιο για καλύτερη εφαρμογή των αναπτυξιακών στόχων μετά το 2015.

Ο κ. Φυττής αναμένεται να επιστρέψει στη Κύπρο την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα