Ο Ρεν χαιρέτισε την υιοθέτηση του ελληνικού προγράμματος

16:02 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν, χαιρέτισε σήμερα στο όνομα της Επιτροπής, τη χθεσινή ψήφο της Βουλής των Ελλήνων για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της χώρας, επισημαίνονται ότι αποτελεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας της χώρας να τερματίσει αυτό το φαύλο κύκλο της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και της απώλειας ανταγωνιστικότητας.

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από μια άνευ προηγουμένου βοήθεια προς την Ελλάδα,

η οποία εκφράζει και την αλληλεγγύη των εταίρων.

Σύμφωνα με τον Φιλανδό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, η διόρθωση των ανισορροπιών, θα απαιτήσει χρόνο και πολλές προσπάθειες από την ελληνική κοινωνία, ενώ η ΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει τον ελληνικό λαό. Οι ελληνικές αρχές και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει τώρα να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για να διασφαλίσουν την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τόνισε.

Το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε μέχρι το 2009 έφτασε σε αδιέξοδο, οδήγησε σε μεγάλες ανισορροπίες και αβεβαιότητα σε μια χώρα που έζησε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητες της, ανέφερε ο κ. Ρεν, προσθέτοντας ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα είναι απαιτητικό αλλά από την άλλη θα επιτρέψει τη διόρθωση της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα, θα έπρεπε να έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια τα περισσότερα από τα μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση και απασχόληση, είπε.

Ο κ. Ρεν καταδίκασε την απαράδεκτη βία χθες στην Αθήνα, τονίζοντας ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, την οποία εκείνο που απασχολεί είναι το μέλλον της πατρίδας τους.

Ερωτηθείς σχετικά με την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ της προσεχούς Τετάρτης και ειδικότερα για το αν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους εταίρους, ο κ. Ρεν υπενθύμισε ότι μια από αυτές τις προϋποθέσεις ήταν η χθεσινή θετική ψήφος της βουλής, την οποία χαρακτήρισε κρίσιμο βήμα για την τελική απόφαση.» Εχω βάσιμες ελπίδες ότι και οι άλλες προϋποθέσεις θα επιτευχθούν για ένα έχουμε μια θετική απόφαση την Τετάρτη», κατέληξε ο Φιλανδός Αντιπρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα