Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί στις κάλπες

13:42 17/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες «γνωρίζουν το μέγιστο διακύβευμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και ότι από τις εκλογές αυτές θα προκύψει, το συντομότερο δυνατό, η νέα κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου τα οποία αναδείχθηκαν

κατά την προεκλογική περίοδο».

Είπε ακόμα ότι βάσει της πληροφόρησης που έχει «οι εκλογές διεξάγονται σε κλίμα ομαλότητας».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα και τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες και τους άλλους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν στις χθεσινές πυρκαγιές, ενώ παρακάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, δήλωσε ότι “σήμερα μιλάει ο Ελληνικός Λαός. Αύριο ξεκινά μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα”.

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 663ο τμήμα στην Κυψέλη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα “νικήσαμε το φόβο και ανοίγουμε δρόμο στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο με το λαό ενωμένο και περήφανο, για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει”.

“Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας, θα νικήσουμε”, είπε ο κ. Τσίπρας

Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο δημοτικό σχολείο “Γ. Σκεπάρνης”, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος έφτασε, στις 10 το πρωί, στο εκλογικό κέντρο, όπου τον υποδέχθηκαν υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. “Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει, σήμερα, τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους. Πρέπει, αύριο, η χώρα να έχει κυβέρνηση. Και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε, δε, ότι “εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα. Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τονΈλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα