Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σερβία

10:11 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σερβία από το onlycy.com.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σερβία και επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης προήδρευσε της πρώτης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Σύμφωνα με σημερινή

επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ο οποίος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον παρασημοφόρησε με το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Νίκολιτς με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια υπογράφηκαν διμερείς συμφωνίες Κύπρου – Σερβίας με στόχο την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι, τον Πρόεδρο Χριστόφια συνόδευαν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

The post Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σερβία appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα