Ο Πρόεδρος Χριστόφιας άκουσε τα κάλαντα από διάφορες Φιλαρμονικές

12:33 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις ευχές του για ένα Καλό Νέο Ετος, για υγεία και ευτυχία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας όλους σε επαγρύπνηση ένεκα της προκλητικότητας της τουρκικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος άκουσε το πρωί τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ αλλά και της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής, ευχήθηκε όπως το νέο έτος ξεπεραστούν τα προβλήματα και

εξέλθει ο τόπος δυνατότερος από την κρίση, καθώς, όπως είπε, το 2012 έφερε δεινά στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.

Απευθυνόμενος στα μέλη της φιλαρμονικής της ΕΛΔΥΚ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για επαγρύπνηση δεδομένης της πολιτικής της Τουρκίας, με αφορμή και τις προκλητικότατες, όπως είπε, δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.
Αφού αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς του με την ΕΛΔΥΚ, είπε: «δώστε τους θερμούς μου χαιρετισμούς στους γονείς και στα αδέλφια σας στην Ελλάδα και να τους πείτε ότι θα είμαστε πάντα μαζί σας, και στα δύσκολα και στις χαρές και στις λύπες».

Απευθυνόμενος στα μέλη της φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς ο κ. Χριστόφιας τους ενθάρρυνε να παραμείνουν στις επάλξεις, λέγοντάς τους ότι είναι οι φύλακες της Κύπρου, της άμυνας και της πατρίδας.
«Εχουμε αυτή την επαφή τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όπως είπα και στους φίλους μας της Αστυνομίας, και εμένα με έχετε κερδίσει απόλυτα, όχι μόνο γιατί τραγουδάτε και παίζετε μουσική, αλλά γιατί είστε οι φύλακες της Κύπρου, της άμυνας, της πατρίδας μας. Θέλω να σας ενθαρρύνω να μείνετε όρθιοι στις επάλξεις. Παρόλο που εγώ φεύγω, θα είμαι στις επάλξεις, σας διαβεβαιώνω», είπε.

Μιλώντας στα μέλη της Φιλαρμονικής της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εσείς είστε κάτι νέο, ποιοτικό και πληθωρικό. Θερμά συγχαρητήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα