Ο Παναγροτικός καταγγέλλει την ΕΚΑ για εκμετάλλευση εκδήλωσης

17:34 17/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παναγροτικός καταγγέλλει “την προσπάθεια εκμετάλλευσης της σημερινής εκδήλωσης των Αγροτικών Οργανώσεων, για τη διατήρηση της χρηματοδότησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, από την ΕΚΑ, για αλλότριους κομματικούς σκοπούς, με την ανάρτηση πανό με αντιευρωπαϊκά συνθήματα, καθώς και διαμοιρασμού ψηφίσματος το οποίο δεν είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων”.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος αναφέρει ότι “η προσπάθειά που καταβάλαμε το τελευταίο χρονικό

διάστημα για διαμόρφωση κοινού μετώπου δράσης για τα αιτήματα του συνόλου των αγροτών, δεν άντεξε μπροστά στις κομματικές σκοπιμότητες της ΕΚΑ και του ΑΚΕΛ, για αποποίηση των εγκληματικών τους ευθυνών για την παταγώδη αποτυχία τους να κυβερνήσουν και στην προσπάθεια τους για εξεύρεση αποδιοπομπαίων τράγων να τους τα φορτώσουν”.

“Η κοινή θέση για διατήρηση των χρηματοδότησης της ΚΑΠ δεν απαλλάσσει την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ από το πετσόκομμα των επιδοτήσεων των αιγοπροβατοτρόφων και των αγελαδοτρόφων, την κωλυσιεργία στην καταβολή των εκταρικών επιδοτήσεων του 2012 με τη συνακόλουθη στέρηση από την κυπριακή οικονομία €40 εκ. ευρωπαϊκών λεφτών, ούτε την απαλλάσσει από την επιχειρούμενη φορολόγηση της γεωργικής ιδιοκτησίας, μιας ενέργειας που καταδεικνύει την απέχθεια της στο θεσμό της ιδιοκτησίας, ορμώμενη από την παρωχημένη κομμουνιστική της ιδεολογίας”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι “πολύ δε περισσότερο δεν απαλλάσσει τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο και Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας από το μερίδιο της ευθύνης να κατατεθεί κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2007-2013, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των βόρειων χωρών της ΕΕ και της Αγγλίας, αποποιούμενος της υποχρέωσης να προωθήσει θέσεις που να εξυπηρετούν τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας”.

“Αλλά δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση, με την ανικανότητά της, έχει μειώσει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης της χώρας μας και τώρα σέρνεται από τους δυνατούς της ΕΕ, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας”, καταλήγει ο κ. Κάρυος.

Keywords
Τυχαία Θέματα