Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος εκπέμπει SOS

10:35 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί τους πολίτες για ύπαρξη περιπτώσεων εκτέλεσης Οδοντιατρικών εργασιών από μη προσοντούχους Οδοντιάτρους

Υπέπεσε στην αντίληψη του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου ότι άτομα τα οποία δεν είναι οδοντίατροι εκτελούν οδοντιατρικές εργασίες σε στόματα ανυποψίαστων πολιτών.

Οι «θεραπείες» αυτές τελούνται :
α) σε Οδοντιατρεία ή Ορθοδοντικά κέντρα υπό την επίβλεψη ή όχι Οδοντιάτρων ή Ορθοδοντικών, χωρίς να γνωρίζουν οι ασθενείς ότι τα άτομα τα οποία εργάζονται στο στόμα τους δεν είναι Οδοντίατροι(ή Ορθοδοντικοί)

και ότι μπορεί να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους.
β) σε κέντρα λεύκανσης δοντιών όπου άτομα μη Οδοντίατροι προβαίνουν σε λεύκανση δοντιών μια καθαρά οδοντιατρική πράξη.
γ) σε ινστιτούτα αισθητικής ή άλλους χώρους από αισθητικούς και δερματοστίκτες (άτομα τα οποία ασχολούνται με τατουάζ) οι οποίοι τοποθετούν οδοντικά κοσμήματα(Strass)χρησιμοποιώντας υλικά που πολλές φορές είναι επικίνδυνα και επιβλαβή για την υγεία.
δ) σε οδοντοτεχνικά εργαστήρια από Οδοντοτεχνίτες που προβαίνουν σε λήψη οδοντικών αποτυπωμάτων για προσθετικές εργασίες.

Στην Ευρώπη του εικοστού πρώτου αιώνα είναι τουλάχιστον ανήθικο, αδιανόητο και απαράδεκτο να γίνονται αποδεκτές τέτοιες παράνομες ενέργειες που θέτουν επί ξυρού ακμής την υγεία των πολιτών, ενηλίκων και ανηλίκων.

Το Συμβούλιο του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές και καλεί τους παρανομούντες να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν. Επιπλέον, καλεί όλους τους πολίτες οι οποίοι θα δεχθούν κάποια οδοντιατρική θεραπεία να απαιτούν και να βεβαιώνονται ότι αυτή θα πραγματοποιείται από οδοντίατρο.

Οι οδοντίατροι για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να έχουν αναρτημένη στα ιατρεία τους σε περίοπτη θέση την άδεια άσκησης επαγγέλματός τους.

Η περιφρούρηση της υγείας των πολιτών είναι καθήκον όλων μας, ιατρών και μη, γι’ αυτό ο σύλλογος σας προτρέπει να καταγγέλλετε άμεσα τέτοια περιστατικά τα οποία υποπίπτουν στην αντίληψη σας.

Το τηλέφωνο του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου είναι 22819819

Το τηλεομοιότυπο του Συλλόγου είναι 22819815

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα