Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Παπούλια

16:12 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην κυπριακή οικονομία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα.

Ο κ. Κυπριανού, αναφερόμενος στις εξελίξεις είπε ότι «η κατάσταση, δυστυχώς, έχει διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο κατά πολύ στην Κύπρο, από τον περασμένο Γενάρη που

είχαμε συναντηθεί» και πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί – θα έλεγα – ότι εξαντλούν όλη τη σκληρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Κύπρου». Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αποφάσεις καταστροφικές τόσο για το χρηματοοικονομικό σύστημα στο νησί, όσο και για την οικονομία συνολικά, καθώς οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν «είναι τέτοιοι, που έχουν ουσιαστικά στραγγαλίσει και τις επιχειρήσεις. Και δεν επιτρέπουν στην οικονομία να λειτουργήσει κανονικά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας από την πλευρά του χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ΕΕ ανεξήγητη, λέγοντας ότι «η επίκληση της αλληλεγγύης πλέον πήγε περίπατο».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ότι «δεν έχει καμιά σχέση πλέον με αλληλεγγύη, ούτε με διάσωση» και αναφερόμενος στις επαφές που είχε ο ίδιος την περασμένη βδομάδα στο Στρασβούργο, στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις συναντήσεις του «οι Ευρωπαίοι ήταν ξεκάθαροι, ότι αυτό το πράγμα που συνέβη τους ξάφνιασε όλους και ήταν πολύ επικριτικοί έναντι αυτών που πήραν αυτές τις αποφάσεις. Θεωρούν ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν έχει καμιά σχέση με την αλληλεγγύη, αλλά ούτε και με διάσωση της κυπριακής οικονομίας».

Στις συναντήσεις του ο κ. Κυπριανού συνοδεύεται από το Νίκο Κατσουρίδη, μέλος του ΠΓ και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, καθώς και τη Μαρίνα Σάββα, διευθύντρια του γραφείου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα