‘Ο Ιακώβου ανήκει στην ελίτ και δεν διατίθεται να μοιραστεί την περιουσία του με τους Τ/κ’

10:52 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε σημερινό δημοσίευμα της η τ/κ εφημερίδα Κίπρις αναφέρει ότι ο τέως σύμβουλος του Έρογλου Κουντρέτ Οζερσάι αναφερόμενος στον σύμβουλο του Προέδρου Χριστόφια  Γιώργο Ιακώβου, ισχυρίστηκε ότι είναι ένα άτομο το οποίο ανήκει στην ε/κ πολιτική ελίτ η οποία δεν είναι διατεθειμένη να μοιραστεί τη δύναμη και τον πλούτο με τους Τουρκοκύπριους.

Είπε επίσης ότι από το 2008 μέχρι σήμερα συναντήθηκε μαζί με τον κ. Ιακώβου γύρω στις 250 φορές και ότι  ο κ. Ιακώβου, με τον οποίο έχουν διαφορά μιας γενεάς, κάνει αναφορές σε παραδείγματα της δεκαετίας του 70’ με έμφαση την συμβολή του στην ε/κ κοινότητα

και ότι δεν είναι άτομο που επιδιώκει μια πρακτική λύση αλλά είναι προσκολλημένο στο παρελθόν χωρίς όραμα για το μέλλον.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι στο τραπέζι των συνομιλιών οι Χριστόφιας –Ιακώβου έπαιζαν το ρόλο του «καλός αστυνομικός-κακός αστυνομικός» με τον κ. Ιακώβου να παίζει το ρόλο του κακού σε τέτοιο βαθμό που σε κάποιες περιπτώσεις ο Πρόεδρος Χριστόφιας του έκανε παρατηρήσεις με θυμό ενώπιον των ΗΕ και της Τ/κ αντιπροσωπείας.

Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε αντιληφθεί ότι ο κ. Ιακώβου δεν είχε καμία αγωνία για την λύση κάτι που, όπως είπε,  διαπίστωσαν και αρκετοί ξένοι διπλωμάτες.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι σε μία συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στις Βρυξέλλες, ο κ. Ιακώβου δήλωσε ότι το μόνο μέλημα τους είναι να συνεχιστούν οι συνομιλίες κάτι που δείχνει, όπως είπε ο Οζερσάι, ότι τον κ. Ιακώβου τον νοιάζει να γίνονται οι συνομιλίες και όχι το αποτέλεσμα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα