Ο Έρογλου μιλάει με τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου

10:22 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ότι λόγω απροθυμίας του ίδιου δεν θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, διερωτήθηκε «πώς ο ίδιος μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση σε διευθέτηση από τη στιγμή που η απέναντι πλευρά δεν την επιθυμεί», κατά τον ισχυρισμό του.

Όπως είπε ο κ. ‘Ερογλου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, «αν οι επικριτές εννοούν ότι θα πρέπει να παραχωρήσουμε στους Ε/κ ό,τι αυτοί επιθυμούν, τότε απαντούμε πως αυτό δεν πρέπει να το περιμένουν από μας, καθότι οι Τ/κ

δεν μπορούν να υποστούν και νέα τραύματα και να συγκατατεθούν σε συμφωνίες με ανοικτό τέλος», κατά την έκφρασή του.

Ανέφερε ότι και πριν από τον ίδιο υπήρχαν Τ/κ συνομιλητές αλλά η συμφωνία στο Κυπριακό δεν επετεύχθητε.

Ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε τη φράση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος είπε ότι «παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα» και όπως υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έχει τις ίδιες θέσεις, στοχεύοντας στη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οποία επιθυμεί να εντάξει και τους Τ/κ.

Ο Ντερβίς ‘Ερογλου δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά δεν κερδίζει οτιδήποτε με το να τον αποκαλούν κάποιοι τ/κ κύκλοι να «αδιάλλακτο».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος Τανέρ Ετκίν δήλωσε ότι παρακολουθούν τις δηλώσεις των Ε/κ αρμοδίων και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ισχυριζόμενος ότι οι Ε/κ βλέπουν τους Τ/κ ως μια μικρή μειονότητα και στοχεύουν να ιδρύσουν ένα ελληνικό κράτος στο νησί.

Την απόφαση του ΡΤΚ επέκρινε και ο ΓΓ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερτουγρούλ Χασίπογλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι συνομιλίες να συνεχιστούν για άλλα 40 χρόνια καθότι αυτό θα είναι εις βάρος τόσο των Ε/κ όσο και των Τ/κ.

Επανέλαβε ότι η μη επίλυση του Κυπριακού οφείλεται, κατά τον ισχυρισμό του, στην απροθυμία της ε/κ πλευράς να διαμοιραστεί το νησί με τους Τ/κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα