Ο Έρογλου καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να επιδείξουν ευαισθησία

12:33 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Κίπρις αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου , υποδεχόμενος τους διευθύνοντες του Συλλόγου Τρόπος ζωής σύμφωνα με τις αρχές του Ατατούρκ, είπε ότι η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία που επιδεικνύουν και σε άλλα κράτη.

Θεωρεί φυσικό, κατά τη έκφρασή του , ο Τ/κ λαός να υπερασπίζεται το κράτος του  και να μην μπορεί να ανεχθεί τα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται από τα ΗΕ και ΕΕ.

Ανέφερε ακόμη

ότι ενώ όλοι μιλούν για παγκόσμια ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα, τα διεθνή όργανα που είναι υπεύθυνα για αυτά τα θέματα αδικούν τους Τ/κ και τους αφήνουν εκτεθειμένους σε πολλά ζητήματα.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε επίσης ότι: « Ανεξάρτητα από το αν το αποδέχονται ή όχι, υπάρχει το κράτος υπό την σκεπή του οποίου ζει ένας λαός με δημοκρατικούς θεσμούς. Για πόσο καιρό ακόμη θα προσποιούνται ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα αυτή;»

Θεωρεί είπε λάθος την ένταξη της μισής, κατά την έκφραση του,  Κύπρου στην ΕΕ και είπε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν αντιλήφθηκαν ότι η ένταξη αυτή θα κλιμακώσει την ε/κ αδιαλλαξία.

Ισχυρίστηκε τέλος, ότι ουδέποτε οι Ε/κ έκαναν ουσιαστικές  προσπάθειες για την διευθέτηση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα