Ο Ερογλου επιθυμεί έναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό

19:21 9/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που δεν λύνονται στην διάρκεια τριών ημερών και πως η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να πει `ας τους αφήσουμε να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και μετά να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανέφερε ότι `ο κόσμος άρχισε να χάνει την υπομονή του και επιθυμεί να γνωρίζει αν είναι δυνατό να επιτευχθεί λύση`.

Επανέλαβε ότι μια λύση στην βάση `πραγματικοτήτων` θα μπορεί να είναι διαρκής.

Ο κ. Ερογλου ανέφερε πως όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, η ΕΕ και τα ΗΕ ασκούσαν πιέσεις ώστε να πάνε σε διαπραγματεύσεις.

Αναφέρθηκε στην επιθυμία όπως οι διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν με χρονοδιαγράμματα.

Keywords