Ενώπιον του προσωπικού των ΚΑ την Παρασκευή το σχέδιο αναδιάρθρωσης

19:15 9/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενώπιον του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), μελών της ΣΥΝΥΚΑ – ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ τίθεται αύριο η συμφωνία για αναδιάρθρωση του κρατικού αερομεταφορέα που επιτεύχθηκε στις 12 Απριλίου μεταξύ της Κυβέρνησης και των συντεχνιών της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το προσωπικό των ΚΑ, μέλη

των δύο συντεχνιών, μετά την έγκριση της συμφωνίας χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα κληθεί αύριο στις 13.30 στο κτίριο της ΣΕΚ να εγκρίνει ή να απορρίψει τη συμφωνία, η οποία προνοεί, μεταξύ άλλων, την αποχώρηση 490 υπαλλήλων, μείωση μισθών και μείωση του στόλου των ΚΑ, στα έξι αεροσκάφη συν ένα εφεδρικό.

Πάντως, αναφορικά με το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για εξαγορά της εταιρείας, ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ Σταύρος Σταύρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι “υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις ΚΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε”.

Σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ο κ. Σταύρου είπε ότι αύριο θα τεθεί η συμφωνία Κυβέρνησης και Συντεχνιών ενώπιον Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων και μετά αν εγκριθεί η συμφωνία θα δοθεί στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να δηλώσουν ποιοι θέλουν να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρεία.

Σε σχέση με τη συμφωνία που προνοεί την αποχώρηση 490 υπαλλήλων, ο κ. Σταύρου είπε ότι η αποχώρηση των 490 εργαζομένων θα γίνει σε δύο στάδια καθώς υπάρχει πρόνοια στη συμφωνία για να διατηρηθούν τα πληρώματα δύο επιπλέον αεροσκαφών μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, πέρα των έξι αεροσκαφών που θα διατηρηθούν τελικά στο στόλο των ΚΑ.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα