Ο Ερντογάν ο υπ ‘ αριθμόν 1 υποψήφιος ΑΚΡ για Πρόεδρος της Τουρκίας

20:40 25/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν βλέπει ως τον υπ ‘ αριθμόν 1 υποψήφιό του Κυβερνώντος κόμματος για τις προεδρία της χώρας ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Χουσεϊν Τσλίκ, αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ, ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ είπε ότι το κόμμα δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση αλλά “ο νέος Πρόεδρος θα είναι ένα όνομα που θέλει το ΑΚΡ και ο υπ ‘ αριθμόν 1 υποψήφιος είναι ο Ταγίπ Ερντογάν”.

Οι προεδρικές εκλογές

θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο και θα είναι η πρώτη φορά που ο λαός θα ψηφίσει απευθείας τον Πρόεδρο έπειτα από απόφαση που λήφθηκε με τον δημοψήφισμα του 2007. Ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις ότι ενδεχομένως να αλλάξει πάλι το εκλογικό σύστημα επειδή ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν θέλει να ρισκάρει επιδιώκοντας το 51% για να εκλεγεί.

“Ένα τέτοιο θέμα δεν τέθηκε σε καμιά από τις συνεδριάσεις μας στις οποίες συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός”, δήλωσε ο Χουσεϊν Τσελίκ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες, ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν στο μέλλον θα τεθεί τέτοιο ζήτημα.

“Κατά την δική μου άποψη ο Πρόεδρος πρέπει να ψηφίζεται απευθείας από τον λαό”, είπε ο Χουσεϊν Τσελίκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα