Ο Ερντογάν ενάντια στη συγκατοίκηση φοιτητών του αντίθετου φύλου

18:09 5/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες καταδίκασε το να μένουν μαζί, κάτω από μια στέγη, φοιτητές των αντίθετων φύλων.

«Αυτό είναι ενάντια στο συντηρητικό, δημοκρατικό χαρακτήρα μας», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την αγγλόφωνη Χουριέτ, κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ στην περιοχή Κιζιλτζιαχαμάμ της Άγκυρας στις 3 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τέτοιες περιπτώσεις στην επαρχία Ντενιζλί της Τουρκίας, όπου δεν έφταναν τα

οικοτροφεία του πανεπιστημίου για όλους τους φοιτητές και αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός του πανεπιστημιακού κάμπους, μένοντας μαζί φοιτητές και φοιτήτριες, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η ανεπάρκεια των κοιτώνων προκαλεί προβλήματα. «Αγόρια και κορίτσια, φοιτητές, ζουν στην ίδια στέγη. Αυτό δεν είναι υπό έλεγχο».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του είχε αναθέσει στον Έπαρχο του Ντενιζλί να ερευνήσει το θέμα, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό σημαίνει ότι θα επιθεωρήσει ιδιωτικές κατοικίες ή φοιτητικές εστίες.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν σχέδια για τους φοιτητές που σήμερα μένουν σε «μεικτά σπίτια».

Το αντίστοιχο ίδρυμα έχει κατασκευάζει τέλειους κοιτώνες στα 10 χρόνια διακυβέρνησης του ΑΚΡ, σημείωσε. «Ωστόσο, ο αριθμός των κοιτώνων δεν είναι επαρκής. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή (στο ίδρυμα) να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των κοιτώνων. Είπε ότι θα διαταράξει τους μαθητές αν οι διαμαρτυρίες στους δρόμους εισέλθουν και στους κοιτώνες. Εμείς δεν είχαμε συζητήσει για επιδρομές σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου κατοικούν φοιτητές. Οι ιδιωτικές κατοικίες δεν μας ενδιαφέρουν».

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας επαρχιακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Τραπεζούντα είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή υποστηρίζοντας ότι φοιτητές και φοιτήτριες χρησιμοποιούσαν τις ίδιες σκάλες για να πάνε στα δωμάτιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα