Ο Έλληνας ΥΠΕΣ στην Κεφαλονιά για τις ζημιές από σεισμό

08:03 27/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να δει ο ίδιος αλλά και να επιβλέψει τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο νησί, μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος χθεσινός σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες που τελείωσε

η σύσκεψη, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι “ήρθαμε για να κάνουμε μιαν πρώτη καταγραφή και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα τις ζημιές”.

“Με το που φτάσαμε στο νησί, πήγαμε κατευθείαν στο Ληξούρι, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό. Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο και το γεροκομείο, αλλά και διάφορες υπηρεσίες, για να δούμε ακριβώς τί έχει γίνει”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα – αυτό είναι το ευχάριστο – είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς, τα πρώτα στοιχεία δίνουν επτά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων κυρίως”, είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στον τρόπο που έχει λειτουργήσει η κρατική μηχανή και στους έλεγχους στατικότητας των οικοδομημάτων, προσθέτοντας ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να γίνει ελεγχθεί η στατικότητά τους.

Επίσης, αναφερόμενος στον κόσμο που δεν μπορεί να μείνει στα σπίτια του, είπε ότι “θα βρίσκεται εδώ ένα πλοίο, το Superfast 1, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει 700 άτομα, για να μην έχουμε κόσμο έξω στο δρόμο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στις ζημιές στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς, σημειώνοντας ότι “θα γίνει έλεγχος ώστε να μπορεί να υπάρχει μετακίνηση με ασφάλεια” και ότι σημεία των δρόμων τα οποία δεν είναι ασφαλή θα μείνουν κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα