«Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με πολώνιο»

09:53 7/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε το 2004 με ραδιενεργό πολώνιο, δήλωσε σήμερα η χήρα του Σούχα, αφού έλαβε τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που έκανε ελβετικό εργαστήριο σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων.

“Αποκαλύπτουμε ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία” δήλωσε η Σούχα Αραφάτ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από το Παρίσι.

Η Σούχα Αραφάτ δεν κατηγόρησε κάποια χώρα ή κάποιο πρόσωπο, ενώ σημείωσε ότι ο ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε πολλούς

εχθρούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο αντίγραφο της έκθεσης των Ελβετών εμπειρογνωμόνων, ότι οι αναλύσεις στα δείγματα που ελήφθησαν από το λείψανο του Αραφάτ από ελβετικό εργαστήριο υποστηρίζουν την υπόθεση της δηλητηρίασης από πολώνιο.

“Καταμετρήσαμε δράση πολωνίου-210 στα οστά και στους ιστούς ανώτερη κατά 20 φορές σε σχέση με τις αναφορές που γίνονται στα ιατρικά εγχειρίδια”, αναφέρουν οι δέκα γιατροί του ινστιτούτου της Λωζάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα