Ο S&Ps υποβάθμισε πέντε περιφέρειες της Ισπανίας

23:52 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας την περασμένη Πέμπτη, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor`s υποβάθμισε σήμερα πέντε ισπανικές περιφέρειες και τις πόλεις Μαδρίτη και Βαρκελώνη μία βαθμίδα πριν τα σκουπίδα (junk).

Ειδικότερα, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ανδαλουσίας, της Αραγόνας, των Κανάριων Νήσων και της Γαλικίας και την ευρύτερη περιφέρεια της Μαρδίτης, κατά δύο βαθμίδες στο ΒΒΒ-. Διατήρησε ταυτόχρονα την αξιολόγηση ΒΒΒ- για τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Οι αρνητικές προοπτικές σε αυτές τις έξι περιφέρειες αντανακλούν, μεταξύ

άλλων, την αρνητική προοπτική για τη μακροχρόνια αξιολόγηση της Ισπανίας και την άποψή του οίκου για τον κίνδυνο περιφερειακής μη συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς στόχους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο S&Ps.

Ο οίκος μείωσε επίσης την αξιολόγηση της Μαδρίτης και Βαρκελώνης κατά δύο βαθμίδες στο ΒΒΒ-, ενώ υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας των Βάσκων, της Ναβάρα και της επαρχίας Βασκάια από το Α στο ΒΒΒ+.

Διατήρησε όλες τις εν λόγω διοικητικές οντότητες σε αρνητικό ορίζοντα, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου νέου υποβάθμισης σε περίπτωση οικονομικής επιδείνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Moody`s διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας στο Baa3, μία μόλις βαθμίδα από την μη επενδυτική κατηγορία, με αρνητικό ορίζοντα επικαλούμενος τις προσδοκίες για μια διάσωση της χώρας, την προθυμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράσει ισπανικά ομολόγα, καθώς και τη δέσμευση της χώρας για εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα