Νταβούτογλου: Εξαιρετική η επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες

13:18 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εξαιρετική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, λέγοντας ότι η πραγματοποίησή της μετά από πέντε χρόνια σε αυτό το επίπεδο, αξιολογείται ως μιας νέα αρχή στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ από άποψης προοπτικών για το 2014.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ABhaber, ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι όλοι οι συνομιλητές τους, τούς

ανέφεραν πως δεν ήταν σωστό να περάσει όλο αυτό το διάστημα και χαρακτήρισε τις συναντήσεις με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου πολύ περιεκτικές, κατά τις οποίες μοιράστηκαν σε φιλικό κλίμα και πολύ ανοικτά τις απόψεις τους. «Ήταν μια θαυμάσια επίσκεψη, ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για διαβούλευση».

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, στις συναντήσεις συζητήθηκαν η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το άνοιγμα κεφαλαίων, η διαδικασία για τη θεώρηση βίζας, ο συντονισμός για θέματα εξωτερικής πολιτικής, περιφερειακά προβλήματα και η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.

Την επόμενη περίοδο, πρόσθεσε, υπάρχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα καθώς στην Τουρκία αναμένεται ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί διακρατική συνεδρία με την Ισπανία, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ιταλία.

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό για θέματα ΕΕ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχουν και πάλι στρατηγικό διάλογο με τις Βρυξέλλες. Όλα αυτά, σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ δίδουν μια νέα ώθηση στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα