Νίκος Σύκας: 10 προτάσεις για τη Λεμεσό

14:11 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Νίκος Σύκας εγκαινίασε χτες σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο ΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΘΕΟΝ την προεκλογική του εκστρατεία για τις Δημοτικές Εκλογές τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο Νίκος Σύκας επαναδιεκδικεί  τη θέση ως Δημοτικός Σύμβουλος, θέλοντας όπως τόνισε, να συνεχίσει την προσπάθεια που θα καταστεί η Λεμεσός η πλέον Ευρωπαϊκή πόλη για μία ακόμη πενταετία.

Μίλησε για το όραμα που έχει για τη Λεμεσό και  την εμπλοκή του, που ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη

της πόλης.

Όπως και στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές έτσι και τώρα ο Νίκος Σύκας παρουσίασε δέκα απλές, πρακτικές, σύγχρονες προτάσεις που έχουν ως στόχο:

α) την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του    δημότη.

β) να καταστεί η Λεμεσός μία πόλη ενεργειακού ενδιαφέροντος.

γ) πρωτοποριακή είναι και η θέση του για μέγιστη θητεία των Δημοτικών Συμβούλων στα 10 χρόνια, στόχος να υπάρχει συνεχής ανανέωση του πολιτικού βίου.

Κάλεσε τους Δημότες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Α. Κυπριανού ενός νέου ανθρώπου με μεγάλη εμπειρία στη τοπική αυτοδιοίκηση  με σύγχρονο και πρακτικό λόγο.

Στη συνέχεια ακολούθησε κλειστή συνάντηση με τους πυρήνες, όπου και  παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Προτάσεις

1. Περιορισμός της θητείας των δημοτικών συμβούλων σε 10 χρόνια (2 θητείες) για να εξασφαλίζεται η εναλλαγή και η ανανέωση στο δήμο.

2. Διαδικτυακή εξυπηρέτηση των δημοτών. Πληρωμές, έκδοση πιστοποιητικών και αιτήσεις μέσω του Internet για ταχύτητα και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη.

3. Δημιουργία call center δωδεκάωρης λειτουργίας (08:00 – 20:00) καθημερινά για άμεση διαχείριση των εισερχομένων κλήσεων και αντιμετώπιση των αιτημάτων των δημοτών. Δημιουργία μητρώου αιτημάτων και προσωπική απάντηση στον κάθε δημότη για αυτό που έχει ζητήσει.

4. Ανάρτηση όλων των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο διαδίκτυο ώστε οι δημότες να έχουν άμεση γνώση για όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

5. Προσανατολισμός της Λεμεσού ώστε να καταστεί η ενεργειακή πόλη της Κύπρου, μέσα από τη γειτόνευσή της με τον ενεργειακό πλούτο του φυσικού αερίου. Δημιουργία υποδομών για προσέλκυση επενδυτών για την ανάπτυξη της περιοχής.

6. Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου με αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα και συνεργασία του Δήμου με ιδιώτες  (προγράμματα BOT). Παράδειγμα τέτοιων συνεργασιών μπορούν να είναι νέοι σταθμοί parking στην πόλη, η αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών κ.λ.π.)

7. Ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη και φόρους ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

8. Δημιουργία ομάδας άμεσης δράσης και εξυπηρέτησης των Δημοτών για περιπτώσεις έκτακτων αναγκών αλλά και για την επίλυση μικρών καθημερινών προβλημάτων.

9. Δημιουργία επιτροπής Πράσινης Ανάπτυξης και καθαριότητας  με στόχο  να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη, ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους νέους ανθρώπους, με ειδικά προγράμματα, πάνω σε θέμ

Keywords
Τυχαία Θέματα