«Νίκη Κάμερον» για τον προϋπολογισμό της ΕΕ βλέπουν οι Βρετανοί

12:13 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον παρουσιάζει μεγάλη μερίδα του βρετανικού Τύπου τη διαφαινόμενη συμφωνία επί του νέου επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, που εξετάζεται στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Γίνεται λόγος για «ιστορική» συμφωνία, ενώ οι Financial Times μεταξύ άλλων εφημερίδων επισημαίνουν ότι «θα είναι η πρώτη φορά που ο κοινοτικός προϋπολογισμός της επόμενης επταετίας θα μειωθεί σε

σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο». Αναφέρεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να πετυχαίνει τις σημαντικές μειώσεις που ήθελε στις γραφειοκρατικές δαπάνες των Βρυξελλών.

Εκτιμάται ότι στην επταετία η συνολική μείωση μπορεί να ανέλθει σε 34,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι. Ο κ. Κάμερον είχε ζητήσει εξαρχής τουλάχιστον πάγωμα των κονδυλίων του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Το Λονδίνο επιμένει ότι ο κοινοτικός προϋπολογισμός πρέπει να βασίζεται στις πραγματικές «πληρωμές» και όχι στις «δεσμεύσεις» της ΕΕ για την επόμενη επταετία. Σύμφωνα με τη Guardian το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια μέση συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να κάνουν λόγο για νίκη του στρατοπέδου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα