ΓΓ Οικολόγων: Μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να ειπωθεί ότι συνεχίζουμε τον αγώνα του ’55 – ’59

14:39 1/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να ειπωθεί ότι συνεχίζουμε τον αγώνα των ηρώων της γενιάς του ’55 – ’59 δήλωσε σήμερα εξερχόμενος από την πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

«Έχουν αλλάξει οι προσανατολισμοί και οι στόχοι και φοβάμαι για το αποτέλεσμα, ότι θα είναι πολύ πιο χαμηλότερο από τις προσδοκίες και πολύ πιο μακριά από τους αγώνες της γενιάς του ’55 – ’59» ανέφερε, για

να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει τόλμη, δεν υπάρχει αρετή στις ενέργειες και στη στάση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας».

Επίσκεψη και αναφορές Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Κύπρο και στα όσα δήλωσε, ο ΓΓ των Οικολόγων ανέφερε ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο τι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το κούρεμα, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τείνει να συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλο ότι «μάλλον (ο κ. Ντάισελμπλουμ) αναφερόταν στη συμφωνία της κυπριακής Κυβέρνησης το βράδυ των αποφάσεων».

Πρόσθεσε ωστόσο πως το ανησυχητικό από τις αναφορές του Προέδρου του Eurogroup είναι ότι «μηδενίζει εντελώς τις εναλλακτικές προτάσεις που είχε η κυπριακή κυβέρνηση ωσάν να μην υπήρξαν ποτέ, επιμένει ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις ενώ υπήρχαν».

«Και το χειρότερο απ’ όλα» πρόσθεσε, «είναι ότι όταν ερωτάται για το σήμερα λέει ότι ‘πρέπει να βρείτε μόνοι σας επενδύσεις από το εξωτερικό, δεν λαμβάνει καμία ευθύνη η ΕΕ για να στηρίξει οικονομικά την Κύπρο και δεν πρέπει κανείς να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο γιατί εσείς φταίτε εσείς να πληρώσετε’».

Ο Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε “αισχρή και ποταπή” τη στάση αυτή του Γερούν Ντάισελμπλουμ, υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να μας ανησυχήσει όλους όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

«Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος, όπως είπα και χτες είναι ένας εκδοροσφαγέας τελικά των λαών της Ευρώπης και των οικονομιών της Ευρώπης. Είναι επικίνδυνος και αυτός και οι ιδέες του. Και δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στο να επιρρίψουμε ευθύνες για το κούρεμα στον ένα ή στον άλλο στην Κύπρο» πρόσθεσε.

Έρευνες για ευθύνες στην οικονομία

Ερωτηθείς σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας με τη δημοσιογράφο να παρατηρεί ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγηθεί οι οποιοιδήποτε ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης» ο κ. Περδίκης είπε ότι όντως «υπάρχει αυτός ο βάσιμος φόβος, ότι δεν θα τιμωρηθεί κανένας», υποδεικνύοντας ότι είναι ευθύνη της πολιτείας στο σύνολο της «με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της μεγάλης απάτης».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Βουλής, ο κ. Περδίκης επανέλαβε ότι η Βουλή πολιτικά θα πρέπει να κινηθεί και με πολιτικό τρόπο θα πρέπει να καταδικάσει όσους ευθύνονται γι’ αυτή τη μεγάλη απάτη και αυτό το μεγάλο έγκλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα