Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά

07:55 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε την Κεφαλονιά στις 5: 08 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το επίκεντρο του σεισμού σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου. “Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο

καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

“Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός. Τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο” σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος.

Όπως δήλωσε επίσης ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Η ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε τον ίδιο εστιακό χώρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, με το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα