Νεοφύτου Κοινοποίηση επιστολής προς Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας

15:32 13/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Πιθανές σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλε στις 9 Μαΐου 2012 επιστολή προς την Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας κα. Ρέα Γεωργίου αναφορικά με το θέμα του τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.

Η επιστολή προς την Γενικό Λογιστή στάληκε ώστε να ζητηθούν διευκρινήσεις από το Γενικό Λογιστήριο μετά από τη

λήψη της απαντητικής επιστολής από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ημερομηνίας 26 Μαρτίου 2012.

Το θέμα του τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών στις 20 Μαρτίου 2012. Σε διάφορα ερωτήματα που ηγέρθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού απάντησε με επιστολή ημερομηνίας 26 Μαρτίου 2012.

Ως αποτέλεσμα της επιτολής αυτής ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απέστειλε επιστολή προς την Γενική Λογιστή στην οποία θέτει σειρά σοβαρών ερωτημάτων αναφορικά με την διαδικασία που επιλέγηκε και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η επιστολή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ακολουθεί αυτούσια.

Λευκωσία, 9 Μαΐου 2012

Κυρία Ρέα Γεωργίου
Γενική Λογιστής της Δημοκρατίας
Γενικό Λογιστήριο
Γωνιά Μιχ. Καραολή και Γρ. Αυξεντίου
1441 Λευκωσία

Θέμα: Τερματικός Σταθμός Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών στο Βασιλικό

Στις 26.03.2012 διαβιβάστηκε στο Γενικό Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων η συνημμένη επιστολή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Από την επιστολή αυτή σημειώνω τα ακόλουθα:

1. Όπως αναφέρεται στη δεύτερη σελίδα της επιστολής της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού η Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας καθώς και στον εγχώριο ημερήσιο τύπο (ελληνόφωνες και αγγλόφωνες εφημερίδες). Είναι αυτό αρκετό λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του έργου και το γεγονός ότι σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο;

2. Στη διαδικασία επιλογής του εταίρου του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μαζί με τον ΚΟΔΑΠ, την ΚΕτΑΠ και την ΑΗΚ θα συγκροτήσουν το Φορέα Μεικτού Κεφαλαίου, υπάρχει ενεργός εμπλοκή της Υπουργικής Επιτροπής αρχικά και του Υπουργικού Συμβουλίου αργότερα. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι:

 Η προεπιλογή των 5 οικονομικών φορέων που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο έγινε από την Υπουργική Επιτροπή και επικυρώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη βάση εισηγήσεων της Επιτροπής Αξιολόγησης που διορίστηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στις 24.06.2011.

 Για το επόμενο στάδιο, έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο άλλη Επιτροπή Αξιολόγησης η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις των 5 προεπιλεγμένων οικονομικών φορέων και θα υποβάλει τα συμπερά

Keywords
Τυχαία Θέματα