Νέα συσκευή κατά της ημικράνιας

10:35 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα συσκευή που θα δροσίζει το κεφάλι μας εσωτερικά εκτοξεύοντας νερό μέσα από τα ρουθούνια, μπορεί να αποτελέσει τη νέα ριζοσπαστική θεραπεία για τις ημικρανίες.

Οι σχεδιαστές του νέου gadget υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας σοβαρής μορφής πονοκεφάλου που ονομάζεται αθροιστική κεφαλαλγία.

Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις αναφορές πολλών ατόμων που υποφέρουν από πονοκεφάλους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όταν τρώνε παγωτό νιώθουν ανακούφιση από τον πόνο.

Η έρευνα δείχνει ότι οι ημικρανίες και η αθροιστική κεφαλαλγία μπορεί να προκληθούν όταν τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο διαστέλλονται. Η ιδέα πίσω από τη λειτουργία της συσκευής, η οποία ψεκάζει υγρό μέσα στα ρουθούνια για 20 λεπτά, βρίσκεται στο ότι δροσίζει αυτά τα αγγεία, αναγκάζοντάς τα να συρρικνωθούν και πάλι στο φυσιολογικό τους μέγεθος.

Το υγρό που ψεκάζει η συσκευή ρέει μέσα στη ρινική κοιλότητα. Ακριβώς πίσω από αυτήν την περιοχή βρίσκονται πολλά αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα και τα οποία ψύχονται. Το αποτέλεσμα είναι η ανακούφιση του ασθενούς από τον πονοκέφαλο.

Αναφερόμενος στη συσκευή κατά των πονοκεφάλων, ο Dr Andrew Ντόουσον, από το Kings College Hospital του Λονδίνου, δήλωσε: ”Είναι γνωστό ότι οι ασθενείς με ημικρανία, συχνά χρησιμοποιούν ζεστά ή κρύα επιθέματα ή άλλες φορές ασκούν πίεση στο κεφάλι τους για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά. Η πιλοτική μελέτη είναι ενδιαφέρουσα, και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα πυροδοτήσουν νέες μεγαλύτερες μελέτες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα