Νέα σενάρια παραίτησης Παπανδρέου – Σε εξέλιξη συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά

22:05 6/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, για την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Η συνάντηση μεταξύ των τριών πολιτικών ανακοινώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο

Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους κ.κ. Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα, ενώ ο κ. Σαμαράς από τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πριν φτάσει ο κ. Παπούλιας στην αίθουσα, οι δύο αρχηγοί συνομίλησαν μόνοι τους, όρθιοι, επί δύο λεπτά.
Aρχικά υπήρξε απόφαση να μην κρατηθούν πρακτικά κατά τη συνάντηση των τριών ανδρών, αλλά τελικά το πλάνο άλλαξε.

Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση μίας ώρας ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (16:55), υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 18:35 ολοκληρώθηκε το Υπουργικό. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μία άλλη – ευρύτερης αποδοχής- στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα