Νέα σχεδιαστική γλώσσα για τα μοντέλα της Volvo

11:47 12/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αναζήτηση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα έχουν τα νέα μοντέλα είναι μια από τις δυσκολότερες αποστολές για τους υπεύθυνους των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι σχεδιαστές προτείνουν πολλές μελέτες και τα ανώτατα στελέχη καλούνται να επιλέξουν την πρόταση που θα συμβάλει στην εμπορική επιτυχία των καινούργιων μοντέλων.

Στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης( 12-22 Σεπτεμβρίου) οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα εκθέσουν τις νέες τάσεις που έχουν επικρατήσει στους κόλπους τους.

Όσον αφόρα την Volvo στη γερμανική έκθεση θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες από την καινούργια σχεδιαστική μελέτη του Τόμας Ίνγκενλατ, νέου επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας.

Η σουηδική μάρκα ανακοινώσε ότι θα εκθέσει στη Φρανκφούρτη το Volvo Concept Coupe, το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα που σχεδίασε ο συγκεκριμένος στιλίστας.

Πρόκειται για τον προπομπό του νέου μοντέλου παράγωγης XC90 που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Αρχιτεκτονικής Μεταβλητού Προϊόντος (Scalable Product Architecture).

Αυτή η αρχιτεκτονική απελευθερώνει τους σχεδιαστές της εταιρείας από όποιους περιορισμούς του παρελθόντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μονάδα παράγωγης ενέργειας ανήκει στην κατηγορία των υβριδικών συστημάτων. Συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. Drive-E με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 400 ίππους και η ροπή είναι σχεδόν 60 χλγμ.

Επίσης η Αρχιτεκτονική Μεταβλητού Προϊόντος προσφέρει και το τεχνολογικό υπόβαθρο για τελείως αυτόνομη οδήγηση. Τα πρώτα δείγματα τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων και την ακόμα πιο άνετη οδήγηση, θα παρουσιαστούν μέσα στο 2014.

Στόχος της μάρκας είναι να διαθέτει αυτοκίνητα με τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης πριν το 2020, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα