Νέα μέθοδος για φυσικό στήθος χωρίς σιλικόνη

07:49 20/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα τεχνική Ελλήνων γιατρών για την φυσική αποκατάσταση του γυναικείου μαστού, χωρίς σιλικόνη, προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η καινοτόμος ελληνική μέθοδος παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στο Σικάγο των ΗΠΑ (11-14 Ιουλίου) και απέσπασε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής του γυναικείου μαστού.

Την παρουσίαση έκανε ο επικεφαλής των γιατρών της ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας Γραββάνης.

«Με την δική μας μέθοδο εκμηδενίζουμε διεγχειρητικά προβλήματα και μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως μερική νέκρωση του κρημνού ή νέκρωση λίπους» τόνισε ο Δρ Γραββάνης.

«Το σημαντικότερο, συμπλήρωσε, είναι ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος που πραγματοποιούμε πριν από την χειρουργική επέμβαση μας εξασφαλίζει έναν κρημνό DIEP με την καλύτερη δυνατή αιμάτωση και ο Επανορθωτικός Χειρουργός μπορεί να εστιάσει απερίσκεπτα στην διαμόρφωση όγκου και σχήματος του νεο-μαστού στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, τελικό ζητούμενο από τις ασθενείς μας».

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν πριν από μερικά χρόνια επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων καθώς εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή.
Έτσι κρημνοί όπως το DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) και GAP (Gluteal artery perforator, διατιτραίνων γλουτιαίος κρημνός) είναι μέθοδοι εκλογής για εξειδικευμένους επανορθωτικούς χειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

«Το κρισιμότερο σημείο της μικροχειρουργικής αποκατάστασης,….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY