Νέα επιχείρηση για παράνομους μετανάστες στην Αθήνα

10:22 16/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιχείρηση – σκούπα πραγματοποίησε χθες, στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανδρών στο πλαίσιο του «Ξένιου Δία» για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς τα νόμιμα χαρτιά για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, νωρίς το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, προσήχθησαν 965 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 203 συνελήφθησαν είτε γιατί δεν

διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά για να βρίσκονται στην Ελλάδα είτε για άλλα αδικήματα.

Συνολικά από την έναρξη των επιχειρήσεων «Ξένιος Δίας», εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 80.073 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 4.538 συνελήφθησαν λόγω έλλειψης χαρτιών παραμονής στην Ελλάδα. Άλλοι 50 συνελήφθησαν για οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και άλλα αδικήματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τους αλλοδαπούς συνελήφθησαν και 14 άτομα –αλλοδαποί και ημεδαποί- για φορολογικές παραβάσεις, εντοπίστηκαν 13 παράνομα «μίνι καζίνο» και συνελήφθησαν 213 άτομα για εμπλοκή στον παράνομο τζόγο ενώ κατασχέθηκαν παιγνιομηχανές κ.ά., εντοπίστηκαν 11 αποθήκες με είδη παραεμπορίου, ελέγχθηκαν 126 οίκοι ανοχής, συνελήφθησαν 285 άτομα –ημεδαποί και αλλοδαποί- για παραβάσεις περί ηθών κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα