Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την διαπλοκή στις τράπεζες

12:27 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες τη διαπλοκή και την κακοδιαχείριση δήλωσε την Δευτέρα ο Δημήτρης Παπαδάκης εκ μέρους του επιτελείου του ανεξάρτητου υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές, Γιώργου Λιλλήκα.

Σε γραπτή δήλωση που ανέγνωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «μόνο με τη διενέργεια έννομης και αξιόπιστης έρευνας στο τραπεζικό σύστημα μπορούμε

να θέσουμε τις βάσεις για γρήγορη ανάκαμψη και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας».

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «στόχος μας πρέπει να είναι ένα τραπεζικό σύστημα ισχυρό, αξιόπιστο,  που θα λειτουργεί με διαφανείς διαδικασίες και θα μπορέσει σύντομα να ξαναγίνει πόλος έλξης για τα ξένα κεφάλαια».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που έγινε με τη μεταφορά τεράστιων κυπριακών κεφαλαίων στο εξωτερικό αποστέρησε τη ρευστότητα από την κυπριακή οικονομία με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αδυνατούν να αντλήσουν ακόμα και τα ελάχιστα αναγκαία κεφάλαια για στήριξη και επέκταση των δραστηριοτήτων τους».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «σε αυτό το περιβάλλον, είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι έγιναν εγκληματικά λάθη και λήφθηκαν λανθασμένες αποφάσεις από διοικήσεις τραπεζών και τις εποπτικές αρχές».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάθε πολίτης κατανοεί πλέον τη βαθιά διαπλοκή που δημιουργήθηκε στο τραπεζικό σύστημα με περίεργες διαγραφές οφειλών πολλών εκατομμυρίων μέσα από αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες».

«Αυτή την κακοδιαχείριση των τραπεζών δεν πρέπει να την πληρώσουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «τις τελευταίες μέρες οι πολίτες γίνονται ξανά και ξανά μάρτυρες μιας θλιβερής παράστασης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία μας».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «φαίνεται πως κάποιους δεν τους ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται μέσω του τραπεζικού τομέα και καθημερινά συντηρούν περιβάλλον απαξίωσης για τον τομέα επιδεινώνοντας το κλίμα αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά ούτε φαίνεται πως τους ενδιαφέρει πως θα εξέλθει η κυπριακή οικονομία από την κρίση».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε σε κάποιους οι οποίοι «εξακολουθούν να αποδομούν με μεγάλη ευκολία το τραπεζικό σύστημα και να ναρκοθετούν την προσπάθεια αποτελεσματικής εξυγίανσης των τραπεζών που για δεκαετίες αποτέλεσαν την ναυαρχίδα της κυπριακής οικονομίας και πρόσφεραν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα