Να μην παρεισφρήσουν αρνητικές αναφορές στο κοινό ανακοινωθέν, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

12:24 8/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφέροντας παράλληλα ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν θα πρέπει να παρεισφρήσουν αρνητικές αναφορές.

Κληθείς, μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, να σχολιάσεις τις πληροφορίες ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Κυπριανού συνέστησε υπομονή μέχρι την αυριανή σύσκεψη αρχηγών κομμάτων, όταν και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν επίσημα από τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας.

Κληθείς να δώσει τη δική του εκτίμηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε πως θα πρέπει να αναμένουμε την αυριανή επίσημη ενημέρωση. «Εχουμε άποψη, έχουμε θέσεις, τις έχουμε διατυπώσει με πολύ προσεκτικό τρόπο γιατί θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για θετική κατάληξη», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την προϋπόθεση ότι θα είναι ξεκαθαρισμένο το συμφωνημένο πλαίσιο.

Ερωτηθείς αν αυτό το ξεκαθάρισμα θα πρέπει να είναι γραπτώς, είπε πως σίγουρα πρέπει να είναι γραπτώς. «Ετσι όπως έχουμε εξελιχθεί τα δεδομένα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να επιμείνουμε σε κάποιες βασικές αρχές, ότι δηλαδή πρέπει να γίνεται σαφής αναφορά στη μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, και να μην παρεισφρήσουν μέσα αναφορές οι οποίες θα είναι αρνητικές», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα